Trgovina za topel dom!

Smo specializirano podjetje za prodajo materialov za ogrevanje, hlajenje, vodovod, sončnih sistemov ter toplotnih črpalk

Spajanje cevi za vodo brez orodja

ixPress

Predstavljamo vam nov ixPress spojnik " edini zatiskovalni spojnik brez orodja, primeren tako za večplastne alu cevi kot tudi za polietilenske cevi, bolj zanesljiv kot tradicionalni zatiskovalni spojnik.

Novi ixPress spojnik omogoča spoj s popolno zanesljivostjo za večplastne alu in polietilenske cevi, brez kakršnihkoli problemov, ki običajno spremljajo izdelavo tradicionalnih sistemov z orodjem. Novi ixPress spojnik ima garancijo 25 let. Zagotovljen je višji dobiček zaradi izjemne enostavnosti in hitrosti izdelave spojev brez orodja in višje zanesljivosti kot pri tradicionalnem zatiskovalnem spojniku.

Kako deluje ixPress spojnik?
Patentirana tehnologija ixPress spojnika temelji na jekleni objemki, ki stisne cev, in omogoča delo brez orodja. Patentirana ixPress objemka je izdelana iz posebne toplotno obdelane zmesi jekla, ki zagotavlja edinstveno prožno delovanje. Ta tehnologija iz japonske avtomobilske industrije je na svojem področju brez konkurence. Ob vstavitvi cevi v spojnik majhen rdeč zatič odskoči in ixPress objemka začne stiskati cev s popolno gotovostjo in se popolno prilega tudi nihanjem, ki se lahko pojavijo pri ceveh. Ključna karakteristika ixPress spojne objemke je v edinstvenem prožnem delovanju, ki zaradi konstantnega pritiska na cev zagotavlja doživljenjsko tesnost spoja in se popolno prilega tudi pri nihanju dimenzije cevi. Šibka točka ostalih spojnih sistemov brez orodja je v tem kako sprejmejo nihanja dimenzije cevi. V realnosti nimajo cevi nikoli enakih nominalnih dimenzij, bodisi zaradi tolerance proizvajalca, kjer norme dovoljujejo do 0,3 mm tolerance zunanje dimenzije in do dodatne 0,3 mm v sami debelini cevi, ali zaradi sprememb dimenzij cevi, ko so spojene s spojnikom in lahko pride do tako imenovanega učinka polzenja cevi. ixPress zatiskovalna objemka se popolnoma prilagodi zgoraj omenjenim spremembam dimenzij cevi in zagotavlja konstantno stiskalno silo in posledično varen spoj. Zaradi tega dejstva je ixPress spoj najbolj varen na tržišču, celo bolj varen kot tradicionalni zatiskovalni spoji. Dodatni varnostni mehanizem ixPress spojnika je dvojna stožčasta varnostna objemka, ki bi v primeru polzenja cevi iz spojnika močno zagrizla v cev in jo blokirala. IxPress spojniki so izdelani iz najboljše kombinacije materialov, kovin in plastike zadnjih generacij.